Bondi genomineerd voor innovatieprijs

Max Schalow en Chingiskhan Kazakhstan, studenten aan HAN in Arnhem, ontwierpen met hun bedrijf Bondi, op IPKW, een elektrische deelfiets die al gebruikt wordt in een paar steden buiten Gelderland, waaronder Den Haag.

“We komen allebei niet uit Nederland, ik kom zelf uit Kazachstan. Daar heeft niemand een fiets. Ik heb er nu zelf twee. Met onze onderneming willen we de manier veranderen waarop mensen zich verplaatsen in de stad”, vertelt Kazakhstan. Vanaf volgend jaar start er mogelijk ook een pilot in Arnhem met de elektrische deelfietsen. “We wilden allebei iets doen in ons leven wat een positieve impact heeft op de wereld. Dat hopen we hiermee te doen.”

Negen jonge bedrijven zijn genomineerd voor de prijs van Innovate. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Innovatiefabriek Arnhem voor jonge ondernemers die met hun bedrijf een oplossing zoeken voor maatschappelijke problemen. De innovatieprijs wordt gesteund door onder meer de provincie Gelderland, gemeente Arnhem en het Industriepark Kleefse Waard. De winnaar wordt niet alleen begeleid in het uitbreiden van de onderneming, maar mag ook op reis naar het Amerikaanse Silicon Valley, waar bedrijven als Google en Apple hun hoofdkantoor hebben staan.

Lees hier verder.

ander nieuws


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313