Masterclass ‘Zonder gelijkspanning geen energietransitie’

kalender13/09/2023
klok9:30 - 16:30
locatieGebouw KB - Shared Office

Volg op woensdag 13 september 2023 de masterclass ‘Zonder gelijkspanning geen energietransitie’ over de mogelijkheden van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie. Met vijf experts die hun kennis en ervaring delen.

Wisselspanning is al meer dan een eeuw de basis van ons elektriciteitssysteem. Indertijd was dat een logische keuze, maar de elektriciteitsmarkt en de techniek zijn sindsdien flink veranderd. In de energietransitie bewegen we van een centrale naar een meer decentrale opwek van elektriciteit met meer gelijkspanningstechnologieën, zoals zonnepanelen en batterijen. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen in de vermogenselektronica die het gebruik van gelijkspanning veiliger en makkelijker maken. De uitdaging nu is hoe de gelijkspanningstechnologie bij kan dragen aan de energietransitie.

Vanuit het unieke en gezamenlijke netwerk van bedrijven en organisaties betrokken bij de gelijkspanningstechnologie in het energiedomein, organiseren Stichting Gelijkspanning Nederland, Connectr, Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE), TU Delft en de The Hague University of Applied Sciences een masterclass over de mogelijkheden van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie. Met vijf experts die hun kennis en ervaring delen:

Peter Vaessen, professor bij TU Delft op het gebied van hoogspanningstechniek
Henry Lootens, bestuurslid bij Stichting Gelijkspanning Nederland
Gautham Ram, assistant professor bij TU Delft op het gebied van vermogenselektronica
Sven de Breucker, onderzoeker bij Heijmans Infra Energie, afdeling R&D
Peter van Duijsen, hoofdonderzoeker DC Lab bij The Hague University of Applied Sciences

Meer informatie en aanmelden op de Connectr website.

recente events


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313