Kiemt Early Morning Toast: stikstof

kalender20200204
klok19:30 - 21:00
locatieParkrestaurant De Waard

Stikstof, de feiten en oplossingen

Je kan er niet onderuit: het stikstofbeleid raakt ons allemaal, mens en natuur. Tijdens de Early Morning Toast worden de feiten en oplossingen van de stikstofdiscussie op een rij gezet onder het genot van een stevig ontbijt.

Sprekers
Carly Jansen 
Landelijk programmadirecteur stikstof a.i., Ministerie van LNV
Over het te voeren beleid nadat de Raad van State een streep zette door de PAS (programmatische aanpak stikstof). Carly neemt je mee in de actualiteiten, hardnekkige mythes rond stikstof, de aanpak vanuit het Rijk tot nu toe en de stappen die nog zullen volgen.

Wilbert Menkveld
Directeur Innovation & Technology, Nijhuis Industries 
Over het terugwinnen van stikstof als grondstof. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Wilbert zien hoe zowel in de veeteeltsector als bij het zuiveren van afvalwater de ammoniakuitstoot fors kan worden verlaagd en ook nog eens efficiënt kan worden benut.

René Cornelissen
Directeur, CCS B.V. Energie-advies
René zoemt nog verder in op de ervaringen in de praktijk en toepassingen op kleine schaal. Een oplossing om de stikstofuitstoot in de veeteelt te reduceren is de vergister. Hoe werkt het en wat leert de praktijk ons over de juiste toepassing?

Programma
7.30 uur               Ontbijt
8.00 uur               Welkomstwoord
8.05 uur               Kennissessies
9.15 uur               Afsluiting & vragen

Na afloop van het programma is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een kop koffie of thee. Zo start je helemaal opgeladen aan je dag!

recente events


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313