Bekijk alle foto's
IPKW > Bedrijven op de campus > Platowood

Platowood

Platowood levert 100% duurzaam, vormvast en goed verwerkbaar hout. Het hout is afkomstig uit gecertificeerde verantwoord beheerde bossen. Door het unieke veredelingsproces hydro-thermische modificatie (platoniseren) worden de in het hout aanwezige eigenschappen versterkt, zonder chemische toevoegingen. Hierdoor krijgt het hout de kwaliteit van hardhout. Platoniseren zorgt voor door-en-door veredelding, waardoor zagen, frezen, boren en eventuele afwerkingen geen invloed hebben op de levensduur van het hout. Hiermee is Platowood hout de milieuvriendelijkste keuze.

Het platoniseren wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd, waardoor een constante hoge kwaliteit gewaarborgd wordt en men kan rekenen op garantie.

Platowood kringloop

Bij alles wat Platowood doet, streeft het naar een zo gering mogelijke belasting voor het milieu en een permanente opslag van CO². Dat begint bij de keuze voor – de hernieuwbare grondstof – hout uit duurzaam beheerde bossen, maar zit ook in de manier waarop het productie- en veredelingsproces ingericht is en waarop met restaval en recycling wordt omgaan.

 contact

Platowood
Westervoortsedijk 73 – Gebouw UF

088-605 00 60
info@platowood.nl
www.platowood.nl

locatie

jouw bedrijf
op IPKW?

Neem contact op met Marc
bel: 026 384 46 46
mail Marc

member image