Pauline van Dongen

Pauline van Dongen is een Nederlandse modeontwerper gespecialiseerd in smart textiles en smart clothing. Geïntrigeerd door een interactieve kijk op mode, onderzoekt ze het menselijk lichaam in relatie tot zijn omgeving. Ze is gefascineerd door concepten als verandering, beweging, energie en perceptie, omdat ze gelooft dat de toekomst van mode in het vermogen ligt dynamisch en veranderend te zijn.

Ze richtte haar ontwerpstudio op in 2010 en heeft zich sindsdien verdiept in de dynamische kruising tussen mode en technologie. De studio richt zich op collaboratief en interdisciplinair werk dat innovatie en experimentatie mogelijk maakt om zo vorm te geven aan een draagbaar, uitnodigend product met nadruk op de tactiele ervaring ervan.

Een focus ligt op het onderzoeken en ontwikkelen van kleren en textiel, die middels geïntegreerde zonnepanelen energie opwekken. Sinds 2021 werkt Pauline van Dongen samen met Tentech aan SUNTEX, een innovatief lichtgewicht solar textiel voor architecturale toepassingen. SUNTEX kan zonne-energie op onbenutte oppervlaktes zoals façades opwekken en maakt het gebouw daardoor niet alleen functioneel, maar voegt ook een hoge esthetische waarde toe.

contactgegevens

Pauline van Dongen

Westervoorstedijk 73
Gebouw HE


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313