ElaadNL

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onderzoekt en test de mogelijkheden voor Smart Charging: elektrische voertuigen slim en duurzaam opladen. ElaadNL is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse Netbeheerders en bestudeert de groei van elektrische mobiliteit in relatie tot de groei en inzet van (duurzame) energie.

Hiervoor is ElaadNL betrokken bij onder andere de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL); een meerjarige beleidsagenda met ambities en acties die ervoor gaan zorgen dat straks iedereen altijd overal, makkelijk en slim kan laden. Markt, overheid en netbeheer werken nauw samen en ondersteunen gemeenten en regio’s om een dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig laadnetwerk en energiesysteem te realiseren.

Een belangrijk onderdeel in het onderzoek naar toekomstbestendige laadoplossingen is het Testlab op IPKW waar laadinfrastructuur, laadpalen, software en (zware) voertuigen worden getest op onder andere Power Quality, Smart Charging en interoperabilliteit. Periodiek brengt ElaadNL Outlooks uit met de prognoses voor elektrisch voertuigen en de impact op het stroomnet. Daarnaast organiseert zij congressen, webinars en webtalks over verschillende onderwerpen binnen dit domein.

contactgegevens

ElaadNL

Westervoortsedijk 73
Gebouw KB


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313