Atelier Rick Tegelaar

Rick Tegelaar (Rotterdam, 1986) studeerde in 2011 cum laude af aan de productdesign afdeling van ArtEZ Arnhem. Sindsdien werkt hij zelfstandig vanuit zijn atelier en werkplaats in Arnhem.

Rick Tegelaar werkt graag met ondergewaardeerde materialen zoals gaas en afvalhout. Door deze materialen opnieuw te bekijken, ontstaan ​​nieuwe toepassingen van de materialen. De uitdaging ligt in het vinden van nieuwe vormen, kwaliteiten en esthetiek in tegenstelling tot die waarmee we maar al te bekend zijn.

Door op een ongedwongen manier naar de producten en materialen te kijken waar we mee omgeven zijn, ontstaat onderzoek naar nieuwe mogelijkheden van bekende materialen en processen. Rick ontwikkelt vaak voor elk nieuw project nieuwe machines, gereedschappen en technieken om uit een bepaald materiaal nieuwe eigenschappen te kunnen halen. Door op verschillende manieren met een materiaal te werken, met verschillende methoden, ontstaat automatisch ook een nieuwe esthetiek.
Esthetiek wordt vaak ten onrechte verwaarloosd binnen industriële processen. In zijn werk probeert Rick te laten zien op welke manier een nieuwe esthetiek kan worden bereikt in industriële materialen door kleine veranderingen aan te brengen in de productiemethoden.

contactgegevens

Atelier Rick Tegelaar

Westervoortsedijk 73
Gebouw HE


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313