IPKW > Nieuws > Week van de circulaire economie op IPKW

Week van de circulaire economie op IPKW

Tijdens de Week van de Circulaire Economie openen circulaire koplopers hun deuren om andere professionals mee te nemen in de transitie naar de circulaire economie.

Van maandag 14 januari tot en met vrijdag 18 januari 2019 zetten circulaire ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar, starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

De Week van de Circulaire Economie is een jaarlijkse, landelijke campagneweek die wordt georganiseerd door Nederland Circulair!, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. We willen de circulaire economie onvermijdelijk maken.

Kiemt: Early Morning Toast 15 januari

Dinsdag 15 januari was in parkrestaurant De Waard de Kiemt Early Morning Toast. Kiemt wil de transitie naar een circulaire economie versnellen. Een circulaire economie draagt namelijk bij aan een schoner milieu en biedt geweldige economische kansen. In de Week van de Circulaire Economie organiseerde Kiemt dinsdag 15 januari een Early Morning Toast met als thema Hergebruik van Vezels. Het hergebruik van vezels is breed toepasbaar. Denk hierbij aan het hergebruik van textiel en kleding. Maar ook het hergebruik van karton en papier. Sprekers van het Kenniscentrum Papier en Karton, de WUR, de Waterschap Rijn en IJssel en Schut Papier hebben de gasten meegenomen in de praktische uitwerking van het hergebruik van vezels.

KplusV: Circulaire Economie, van idee naar uitvoering 17 januari

Circulaire Economie, een thema dat KplusV ook aan het hart gaat. Voor veel overheden en bedrijven is circulair iets nieuws. Het gevoel dat we ‘stappen moeten zetten richting circulariteit’. We willen graag, maar weten nog niet hoe. Aan goede wil en bedoelingen geen gebrek. Toch stokt het vaak bij de uitvoering. KplusV helpt bij het maken van de vertaalslag van circulaire ambitie naar circulaire praktijk. Daarom openen ze op donderdagmiddag 17 januari de deuren van hun kantoor op IPKW voor belangstellenden. Lees meer en meld je aan.