ipkw > News > Parker Hannifin huurt kantoorlocatie op IPKW

Parker Hannifin huurt kantoorlocatie op IPKW

IPKW is weer een mooie huurder rijker: Parker Hannifin. Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën en systemen op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Het bedrijf ontwerpt al 100 jaar het succes van haar klanten, in een breed scala van gediversifieerde industrie- en ruimtevaartmarkten.

Omdat de productie verplaatst werd naar het Tsjechische Chomutov, zocht het bedrijf een kantoor voor de twintig collega’s die in Arnhem werkzaam bleven. Na een zoektocht langs verschillende locaties, viel de keuze op IPKW. “De industriële uitstraling en de mogelijkheid om zelf mede het kantoor te ontwerpen, gaven de doorslag”, aldus het bedrijf.

“Een ander groot pluspunt: IPKW beschikt over veel technology based bedrijven, waardoor we de kans krijgen om ideeën en kennis op te doen en te delen. We hopen ons team hier een ​​frisse herstart te geven en onze teamfuncties te verbeteren door in dezelfde kantoorruimte te werken.”

Uniek gebouw
Parker Hannifin huurt kantoorruimte op de derde verdieping van het centraal gelegen Gebouw LB. Daarmee is de derde fase van de herontwikkeling van dit industriële gebouw een feit. Gebouw LB is een drie verdiepingen tellend pand dat in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw is gebouwd en dat lange tijd dienst heeft gedaan als industrieel onderkomen voor het produceren van machines voor AkzoNobel. Na de herontwikkeling van de begane grond, de eerste verdieping en de gevels van het gebouw – waarna Allego en Qing Groep zich hier vestigde – volgde de inrichting van een kantoorruimte voor KplusV en een uitbreiding voor Allego.

Nu betrekt dus ook Parker Hannifin dit unieke gebouw, waarvan de derde verdieping geheel is opgeknapt. Hier is nog ruimte voor andere partijen om zich te vestigen. Benieuwd naar de mogelijkheden – op maat en flexibel in te richtenvan dit vernieuwde pand? Neem contact op met Mathijs Buddingh’ via mathijs@ipkw.nlof 026 384 46 46 en join the cleantech community op IPKW!

Over Parker
Parker Hannifin HFDE is één van de divisies binnen de Amerikaanse Parker Hannifin Corporation. Met een omzet van meer dan 11 miljard dollar in het fiscale jaar 2016, is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker is actief in 49 verschillende landen.

Parker Hannifin levert producten in negen technologieën: hydrauliek, pneumatiek, slangen & koppelingen, afdichtingen, procesbeheersing, filtratie, klimaatbeheersing, elektromechanica en luchtvaart. De op IPKW gevestigde divisie valt onder de filtratietechnologie. Naast producten levert Parker Hannifin ook complete systemen, aggregaten en power-units. Parker Hannifin is actief in veel uiteenlopende markten, zoals lucht- en ruimtevaart, chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, transport, constructie, medische industrie en procesindustrie.


De herontwikkelde verdieping in Gebouw LB.