ipkw > News > Musk: ‘verbaal akkoord voor Hyperloop tussen New York en Washington DC’

Musk: ‘verbaal akkoord voor Hyperloop tussen New York en Washington DC’

Tweets van Elon Musk zorgen in de regel voor opschudding. Zo ook de tweet die hij donderdag de wereld in stuurde. De topman van Tesla stelde dat hij verbaal akkoord heeft ontvangen voor een Hyperloop tussen New York City, Philadelphia, Baltimore en Washington, DC.

De ondergrondse Hyperloop, die gerealiseerd moet worden door Musk’s nieuwe bedrijf The Boring Company, zou ervoor zorgen dat passagiers en vracht in 29 minuten tussen New York en Washington DC kunnen reizen. Daarnaast zouden er meer dan twaalf opstappunten per stad gerealiseerd worden.


Overigens is een verbaal akkoord verre van een officieel akkoord, erkent ook Musk. “Er is veel werk aan de winkel om officieel akkoord te verkrijgen, maar ik ben optimistisch.”

Hyperloop
Een hyperloop is een traject van vacuüm getrokken buizen waarin zogeheten ‘pods’ op hoge snelheid kunnen reizen, omdat ze nauwelijks luchtweerstand ervaren. Deze vorm van transport zou een stuk minder CO2-uitstoot veroorzaken dan traditionele vormen van vervoer en transport.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl