IPKW > Nieuws > IPKW ook voor evenementen ‘hotspot op het gebied van energie’

IPKW ook voor evenementen ‘hotspot op het gebied van energie’

Als meetingplanner heeft het veel meerwaarde je congres daar te organiseren waar je doelgroep zich bevindt. Voor ieder congres is dat natuurlijk weer anders. Organiseer je een congres op het gebied van energie, duurzaamheid of innovatie dan ben je bij Industriepark Kleefse Waard (IPKW) op de juiste plek.

Convention Bureau Gelderland sprak met Kevin Rijke, directeur IPKW in Arnhem. Op het park zijn ruim 70 bedrijven gevestigd binnen het thema Energie- en Milieutechnologie. En dat niet alleen, het is een community die je het echte campus gevoel geeft. De industriële ruimten en de panden uit de jaren ’40 geven een bijzondere en hippe sfeer. Een ideale plek voor een congres binnen dit thema. ‘We organiseren momenteel op IPKW ruim 100 events per jaar die raken aan het thema en we zijn daarin nog steeds groeiend.’ ‘Meetingplanners vinden hier de doelgroep voor hun congres, zowel deelnemers als bedrijven die kunnen participeren. Ook interessante sprekers zijn binnen onze community makkelijk te vinden. En zitten ze niet al op het park dan hebben we de juiste connecties om meetingplanners te helpen een geschikte spreker te vinden.

Jaarcongres Gelders Energieakkoord
Rijke; ‘Je merkt inmiddels de aanzuigende werking van ons park. Niet voor niets vindt hier het Jaarcongres Gelders Energieakkoord met de Amerikaanse visionair, econoom en politiek adviseur Jeremy Rifkin plaats.’ In en om Arnhem is van oudsher al veel bedrijvigheid rond energie. De regio richt zich met name op nieuwe duurzame en innovatieve oplossingen die aansluiten op de energietransitie. ‘Internationaal is deze regio echt koploper. Binnen IPKW begeleiden we bedrijven van de kraamkamer tot de volwassenheidsfase. In de Greenhouse (onze incubator) is een netwerk ontstaan van zo’n 20 startups die ondersteund worden door bedrijven en partners in Arnhem.’

IPKW is meer dan een evenementenlocatie
‘Wat IPKW met name sterk maakt is de combinatie tussen startups en grote bedrijven en natuurlijk de triple helix. Binnen de community werken we samen met onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. Meetingplanners die hier wat organiseren kunnen we goed adviseren door de ruime ervaring binnen het thema. We denken dan ook graag mee over het thema, interessante sprekers of standhouders. En een evenement is bij ons ook goed te combineren met een of meerdere bedrijfsbezoeken op het terrein.’

Organiseer je dus een evenement op het gebied van energie, duurzaamheid of innovatie laat IPKW je evenement dan tot een succes maken!
Kijk hier voor de mogelijkheden.