IPKW > Nieuws > ipkw ontvangt duurzaamheidstop D66

ipkw ontvangt duurzaamheidstop D66

In het kader van de nationale duurzaamheidstour was de campagnebus van D66 woensdag 1 maart te gast op IPKW. De groep met D66 fractieleden uit zowel de regio als landelijk met o.a. Stientje van Veldhoven, Rob Jetten en Gerben-Jan Gerbrandy lieten zich bijpraten over de ontwikkeling van duurzame bedrijvigheid en startups in de energie- en milieutechnologie.

Na een uitgebreide introductie over IPKW door Kevin Rijk in parkrestaurant De Waard werd het bezoek vervolgt door een rondleiding over het park.

Bezoek Alucha
Bij de groene startup Alucha kregen de kandidaat kamerleden uitleg over het recyclen van papierslib. Alucha werkt samen met de Universiteit Twente en papierproducent SCA om mineralen en olie terug te winnen uit de restproducten van papierproductie. Hiervoor ontwikkelen ze een imposante test-opstelling die interesse vanuit de hele wereld heeft.

“Het bouwen van deze testopstelling op IPKW in Arnhem is een logische keuze. Niet alleen door de aanwezige faciliteiten en ruimte maar bovenal doordat er een bruisende omgeving van enthousiaste mede-duurzaamheidsondernemers aanwezig is op IPKW”, zo geeft oprichter en directeur/eigenaar Hans Cool aan.

Boom planten
Met het planten van een Japanse honingboom op het terrein werd de CO2-uitstoot van deze campagnedag door de D66 gecompenseerd. Samen met IPKW werd op deze manier tevens een bijdragen geleverd aan de verdere herontwikkeling van het terrein.

Voor meer foto’s zie onze facebookpagina