IPKW > Nieuws > HAN studenten aan de slag met bedrijfsprojecten in Mobility Innovation Center

HAN studenten aan de slag met bedrijfsprojecten in Mobility Innovation Center

Deze week zijn er ruim 80 studenten van het tweede studiejaar van de HAN, faculteit engineering, gestart in het Mobility Innovation Center (MIC) op IPKW. Het MIC is gevestigd in het pand van Clean Mobility Center op IPKW. Ze gaan 2 dagen per week aan een van de 19 uitdagende projecten werken.

Het komende halfjaar storten studenten van de bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen en Elektrotechniek zich op opdrachten aangereikt door lectoraten van de HAN en bedrijven. Alle projecten hebben een relatie met mobiliteit en duurzaamheid. De projecten dragen bij aan de ontwikkeling van duurzame voortuigen, maar ook aan de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van de elektriciteitsvoorziening.

Studenten konden zich aan het einde van het vorige studiesemester inschrijven op een van de 19 projecten, om daar een half studiejaar lang in projectgroepen aan te werken. Naast de colleges, zelfstudie en tentamens, die ondertussen ook gewoon doorgaan.

Tijdens de startbijeenkomst, die woensdag 2 februari plaats vond, maakten de studenten kennis met de contactpersonen van hun opdrachtgevers. Een hele dag lang werd intensief overlegd en informatie uitgewisseld, om de opdrachten zo scherp mogelijk op het netvlies te krijgen. Traditioneel werd de dag afgesloten met een borrel om zo elkaar goed te leren kennen.