IPKW > Nieuws > Groot onderhoud A325 – Pleijroute (N325)

Groot onderhoud A325 – Pleijroute (N325)

Vanaf 8 juli tot en met 25 augustus voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de A325 en de Pleijroute (N325). Het asfalt wordt vervangen en de vangrail gerenoveerd. Aan de N325 komen vier pechhavens. De impact van de werkzaamheden raakt de hele regio Arnhem Nijmegen vanwege de wegafsluitingen op de drukste N-weg van Nederland.

Het advies is om alternatieven zoals de fiets, openbaar vervoer te gebruiken als dat kan, alleen gebruik te maken van de officiële omleidingsroutes en rekening te houden met een vertraging van 15 tot 20 minuten bij het inplannen van de reistijd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats aan de A325 van knooppunt Ressen tot aan het Nijmeegseplein (Arnhem) en aan de Pleijroute (N325) van het Nijmeegseplein (Arnhem) tot aan knooppunt Velperbroek. Er wordt 7 dagen per week gewerkt. Ook ’s nachts. Het werk wordt uitgevoerd in drie fasen.

 

Bereikbaarheid IPKW

De bedrijventerreinen IJsseloord 1 en Industriepark Kleefse Waard (IPKW) zijn bereikbaar vanaf de A12 en de N325. Vanaf deze bedrijventerreinen volgt het verkeer richting de A12 de omleidingsroute via de N325, A325 en de A15. IJsseloord 2 blijft bereikbaar tussen 6.00 en 21.30 uur via de Pleijroute (N325) voor verkeer vanaf Velperbroek en vanaf het lange Water (Presikhaaf). IJsseloord 2 verlaten kan tussen 6.00 en 21.30 uur via de N325 richting Arnhem-Zuid of oversteken naar het Lange Water (Presikhaaf).

Eén zomer overlast in de regio is bewuste keuze

In de regio zijn meerdere werkzaamheden zoals de werken aan de Waalbrug (Nijmegen) en de Apeldoornseweg in Arnhem. De voorbereiding voor de werkzaamheden zijn een jaar geleden gestart, in nauw overleg met de andere wegbeheerders. Er is bewust gekozen om de werkzaamheden niet achter elkaar uit te voeren maar in één keer in één zomer. In de zomervakantie is er minder verkeersdrukte (15% minder voertuigen) De planning tussen de wegbeheerders is goed afgestemd waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met onvoorziene omstandigheden.

Reis goed plannen

Het advies aan iedereen is om de reis goed te plannen en rekening te houden met de werkzaamheden, veilig te blijven rijden, de omleiding te volgen en geduld te hebben. De overlast duurt één zomer. Daarna is de weg weer spic en span wat bijdraagt aan de veiligheid en de doorstroming op de weg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, veelgestelde vragen en informatiebladen per uitvoeringsfase op de website van de provincie www.gelderland.nl/A325-N325. Actuele verkeersinformatie is te vinden www.bereikbaargelderland.nl en op www.vananaarbeter.nl.