IPKW > Nieuws > Gelderse steun voor testcentrum auto-industrie op IPKW

Gelderse steun voor testcentrum auto-industrie op IPKW

Voor de ontwikkeling van een nieuw testcentrum op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem voor de auto-industrie heeft de provincie Gelderland een startkapitaal van twee ton toegekend.

Het centrum, waar HAN Automotive een vinger in de pap heeft, richt zich op het schoon produceren van lichtgewicht onderdelen. Eind dit jaar moet het openen. De totale kosten worden begroot op 3 à 4 miljoen euro.

Het idee voor het centrum komt uit de koker van HAN Automotive Research, die het uitwerkte samen met een aantal bekende firma’s, zoals DSM, Siemens en Firestone.
Onderwijs

Via de HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen) maakt het onderwijs ook deel uit van het testcentrum. HAN Automotive kreeg het nieuws van de toekenning van het startkapitaal deze week persoonlijk te horen van Gelders gedeputeerde Michiel Scheffer.

Verschillende studierichtingen en lectoraten binnen de HAN doen mee vanuit verschillende invalshoeken, zoals engineering, design, logistiek, ict, communicatie en management. Het nieuwe ontwikkel- en testcentrum krijgt als naam Smart Production Centre for Advanced Automotive Applications (SPC).

Bron: gelderlander.nl