IPKW > Nieuws > De Startversneller helpt startende ondernemers in Gelderland vooruit

De Startversneller helpt startende ondernemers in Gelderland vooruit

Gedeputeerde Staten geven groen licht voor de Startversneller: een nieuw programma om startende ondernemers vooruit te helpen. De Startversneller wordt uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Samen met de Groeiversneller, die bedrijven helpt sneller te groeien, moet de Startversneller de kans op succesvolle marktintroducties van Gelderse ondernemers vergroten. Provincie Gelderland zet 2,25 miljoen euro in voor de Startversneller.

Werk maken van innovatie
Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘De Startversneller is er voor ondernemers met ambitie. Te weinig starters weten hun innovaties succesvol op de markt te brengen. Door hun ondernemersvaardigheden te verbeteren verhogen we de slagingskans van deze bedrijven. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland’.

Coaching, training en opleiding
Startende ondernemers die maximaal vijf jaar zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen een voucher van maximaal € 1.000,-aanvragen voor coaching, training en opleiding bij ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Voor ondernemers die al verder zijn in hun ontwikkeling is de Groeiversneller ontwikkeld. Bedrijven die voor een groeispurt staat kunnen een groeiplan indienen bij Oost NL. Zij kunnen in aanmerking komen voor vouchers en leningen om die groeistap te versnellen. Bovendien krijgen zij toegang tot een relevant kennisnetwerk en innovatieve expertise in Gelderland.

StartupDelta Summit
De Startversneller wordt 19 april gelanceerd bij de StartupDelta Summit op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Als gastheer is provincie Gelderland dit jaar het epicentrum voor startups om iedereen te ontmoeten die Nederland tot hét innovatieland van Europa maken. Aanmelden voor de Startup Delta Summit kan via https://www.startupdeltasummit.com/registreren.

Bron: gelderland.nl