IPKW > Campus > Design > IPKW-Collectie

IPKW-Collectie

Van plastic afval naar meubilair in De Waard

Het meubilair in parkrestaurant De Waard is gemaakt van gerecycled plastic. IPKW’er Kevin van Braak heeft afvalplastic, afkomstig van bedrijven op IPKW, verwerkt in de tafelbladen en een deel van de stoelen. Daarmee proberen we zoveel mogelijk afvalstromen op te waarderen en werken we aan onze ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn.

De eerste IPKW-Collectie

De op IPKW gevestigde productdesigners Klaas Kuiken en Luuk Wiehink hebben in 2015 de eerste zogeheten IPKW-Collectie gemaakt met materialen van het park.

Deze collectie bestaat uit lampen van vezeldoekjes (Freudenberg), stoelpoten, tafels en krukjes van Accoya hout (Accsys Technologies), kuipstoelen van aramide (Teijin Aramid) en tafelbladen en zitvlakken voor krukjes van petflessen (4Pet Recycling). Daarnaast is een deel van het oude meubilair uit het voormalige Havenrestaurant opgeknapt en verrijkt met hout van Platowood.

De IPKW-Collectie sleepte in de categorie Best Client een nominatie in de wacht voor de Dutch Design Awards.

Een deel van de collectie is te zien in De Waard. De meubels worden gebruikt in verschillende algemene ruimtes op het park.