IPKW > Campus > Design > IPKW-Collectie

IPKW-Collectie

waar design & technology elkaar ontmoeten

De op IPKW gevestigde productdesigners Klaas Kuiken en Luuk Wiehink hebben een gedeelte van het interieur van restaurant De Waard gemaakt, met materialen van het park. Op die manier voelen de parkbewoners zich zoveel mogelijk thuis en laten we de buitenwereld zien hoe de creatieve industrie en de maakindustrie elkaar versterken op IPKW.

Deze zogeheten IPKW-Collectie bestaat uit lampen van vezeldoekjes (Freudenberg), stoelpoten, tafels en krukjes van Accoya hout (Accsys Technologies), kuipstoelen van aramide (Teijin Aramid) en tafelbladen en zitvlakken voor krukjes van petflessen (4Pet Recycling).
Daarnaast is een deel van het oude meubilair uit het Havenrestaurant opgeknapt en verrijkt met hout van Platowood, waardoor het feilloos in het nieuwe restaurant past.

Dutch Design Awards

De IPKW-Collectie sleepte in de categorie Best Client een nominatie in de wacht voor de Dutch Design Awards. De collectie was tijdens de Dutch Design Week 2015 te bekijken op de Dutch Design Awards Exhibition. De Best Client Award wordt jaarlijks toegekend aan de organisatie die design op de meest professionele wijze strategisch, duurzaam en innovatief weet in te zetten.

Design & Technology op IPKW

De IPKW-Collectie is ontwikkeld vanuit de eerste fysieke plek in de regio van waaruit de creatieve industrie en de maakindustrie in de praktijk aan elkaar worden gekoppeld. Lees meer over deze plek!