IPKW > Airhunters Dock Office

Airhunters Dock Office

Een prachtige samenwerking tussen de IPKW’ers Plastic Fantastic, Airhunters en Collectief Soepel samen met de HAN. Zij zijn gestart met het project ‘Airhunters Dock Office’, de bouw van misschien wel het duurzaamste kantoorgebouw ooit, geheel gemaakt van afvalplastics! Collectief Soepel heeft het kantoor ontworpen en is verantwoordelijk voor de realisatie.

Dromen, Durven en Doen, de kernwaardes van de coöperatie Plastic Fantastic en niet helemaal toevallig, ook van medeoprichter Erik, tevens eigenaar van het eigenzinnige expeditiebedrijf Airhunters. Toen er een nieuw kantoor voor Airhunters moest komen, was de keuze snel gemaakt, deze moet van afvalplastic gemaakt worden.

Inspirerende plek

Qua locatie natuurlijk op het mooiste plekje in de regio, 6 meter boven het water van de zijtak van de Neder-Rijn op een oude industriesteiger op IPKW. Dock Office zal een inspirerende plek worden voor iedereen die geïnteresseerd is in circulaire en innovatieve bouwconcepten met afvalplastics. Onder andere zullen hier staal- en laminaat versterkte plastic constructies en interessante buig concepten toegepast gaan worden.

Impressie van de Dock Office

 

Lees hier alles over de bouw van Airhunters Dock Office op Industriepark Kleefse Waard.

Save home

Save plastics introduceert ook een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning, geproduceerd met lokaal afvalplastic. De save home is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

De save home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort. De woning bestaat uit losse units die naar wens kunnen worden geschakeld. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en de nieuwste technologieën is de woning zelfvoorzienend. Waar mogelijk wordt 100% gerecycled plastic gebruikt. Zo wordt de gevel volledig bekleed met kunststof alsmede het buitenterras. Overige gebruikte materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

Save home heeft veel media-aandacht gekregen, onder andere De Gelderlander schreef over dit bijzondere huis. Lees hier het artikel.

Bekijk hier de 360 graden virtuele tour van de woning.