IPKW > Airhunters Dock Office

Airhunters Dock Office

Een prachtige samenwerking tussen de IPKW’ers Plastic Fantastic, Airhunters en Collectief Soepel. Na maanden van voorbereiding is het kantoor van 8 meter breed en bijna 4 meter hoog vanaf zijn tijdelijke bouwlocatie verplaatst naar de oude industriesteiger in de voormalige haven van IPKW.

Afval plastics

Met uitzondering van de stalen constructie is het kantoor grotendeels gemaakt van afvalplastic die anders verbrand zouden worden. In totaal is er circa 10 ton laagwaardig afvalplastic verwerkt. De verwachte levensduur in de huidige vorm is meer dan 100 jaar.

De vloerbedekking van het kantoor is gemaakt van gerecyclede petflessen en de binnenzijde van het dak en de wanden zijn gemaakt van ruim 1 kilometer aan populieren latten, afkomstig van het duurzame initiatief Peppelhout. Naast duurzame isolatie wordt het dak ook nog bekleed met groen sedum.

Inspirerende plek

Op 6 meter boven het water van de zijtak van de Neder-Rijn op een oude industriesteiger op IPKW is Dock Office geplaatst. Een inspirerende plek voor iedereen die geïnteresseerd is in circulaire en innovatieve bouwconcepten met afvalplastics.

Kevin Rijke, directeur IPKW: “We zijn blij dat we dit initiatief zo’n mooi plekje hebben kunnen geven op IPKW. Dit project is een prachtvoorbeeld van circulair ondernemen: het hergebruik van alle reststoffen op het terrein.”

Samenwerking

Airhunters Dock Office is een onderdeel van de campagne van coöperatie Plastic Fantastic. Hiermee wordt de potentie van bouwen met afvalplastic onder de aandacht gebracht. Naast werken in de Dock Office wordt ook hard gewerkt aan de uitbreiding van het concept Save Homes.

Lees hier alles over de bouw van Airhunters Dock Office op Industriepark Kleefse Waard.

 

Save home

Save plastics introduceert ook een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning, geproduceerd met lokaal afvalplastic. De save home is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

De save home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort. De woning bestaat uit losse units die naar wens kunnen worden geschakeld. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en de nieuwste technologieën is de woning zelfvoorzienend. Waar mogelijk wordt 100% gerecycled plastic gebruikt. Zo wordt de gevel volledig bekleed met kunststof alsmede het buitenterras. Overige gebruikte materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

Save home heeft veel media-aandacht gekregen, onder andere De Gelderlander schreef over dit bijzondere huis. Lees hier het artikel.

Bekijk hier de 360 graden virtuele tour van de woning.