VanHoffOntwerpen

Een stoel van VanHoffOntwerpen zal altijd goed zitten. Functioneren is belangrijker dan esthetiek, maar dat betekent niet dat de vorm de functie volgt. De ontwerpen zijn aanwezig, staan als een huis en overtuigen juist door hun krachtige beeldentaal. Het zijn iconen die je hart veroveren. Vaak robuust van vorm en toch subtiel gedetailleerd. Hun aanwezigheid is vanzelfsprekend, hun plek in huis logisch en aangenaam als een goede vriend.

Industrieel maatwerk zorgt voor een ongekunstelde en inzichtelijke manier van vervaardigen waarbij de kwaliteit, in afwerking en materiaalkeuze, voorop staat. De ontwerpen zijn met liefde gemaakt. Liefde voor het product, het maakproces, de gebruiker en het vak. Of het ontwerp nou industrieel of handmatig geproduceerd is, de perfectie en het meesterschap zijn zichtbaar. Kwaliteit staat gelijk aan duurzaamheid.

De gebruiker verbindt zich aan de producten door de onverwoestbare en warme uitstraling ervan. Ze lijken soms te refereren aan het verleden maar reageren juist op deze tijd. Het zijn sociale producten die bestaande dogma’s in twijfel trekken en nieuwe manieren van beleven voorstaan. De gebruiker kan zich verhouden tot de ontwerpen die een gevoel van vertrouwen oproepen. Bovendien legt het ontwerp zichzelf uit door de logische vormkeuzes, die wars zijn van overbodigheid en de functie benadrukken.

Van Hoff ontwerpen bestaat sinds 1996 en is opgezet door ontwerper Dick van Hoff (1971). Hij studeerde productontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Naast zijn ontwerppraktijk geeft hij les aan de Masteropleiding van de Design Academy Eindhoven. En is mede oprichter van het productie label deklein&vanhoff.

contactgegevens

VanHoffOntwerpen

Westervoortsedijk 73
Gebouw SB


© 2024 Industriepark Kleefse Waard | KVK 09138313