Time Shift energy storage

Time Shift energy storage is een leverancier van energieopslagsystemen voor industriële toepassingen. Deze energieopslagsystemen leveren flexibiliteit voor systeemdiensten, bijvoorbeeld bij Primary Control Reserve, de handel in energie op de Intraday markt (onbalans markt) of als ondersteuning bij duurzame energiebronnen. Daarnaast is het mogelijk energiesopslagsystemen in te zetten bij elektrisch gedreven processen voor het velagen van piek belasting of voor het uitbreiden van capaciteit van de netaansluiting. De energieopslagsystemen zijn beschikbaar vanaf 50 kWh tot 5 MWh+.

De energieopslagsystemen zijn uitgerust met veilige en duurzame lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) batterijen. De energieopslagsystemen zijn geconfigureerd op basis van klantspecificaties en worden geleverd als turn-key oplossing.

2nd-use batterijen
Daarnaast biedt Time Shift energy storage een bewezen oplossing voor autofabrikanten door gebruikte batterijen uit elektrische voertuigen (EV) in te zetten voor energieopslag. Hiermee bieden wij onze klanten een concrete circulaire en duurzame oplossing. Time Shift is de link tussen de supply-chain van de autofabrikanten en de markt voor grootschalige stationaire energieopslag.

Door het hergebruik van EV batterijen en het geschikt maken voor stationaire energieopslag, verlengen wij de levensduur van deze batterijen. Daarnaast vermijden wij dat afgedankte EV batterijen worden vernietigd voor recycling. In plaats hiervan doen wij aan upcycling! Wij bieden een milieuvriendelijke en circulaire oplossing voor onze klanten. Op dit moment worden 2nd-use batterijen toegepast in verschillende energieopslag projecten.

contactgegevens

Time Shift energy storage

Westervoortsedijk 73
Gebouw BF


© 2020 Industriepark Kleefse Waard