Topsprekers kiEMT najaarscongres bekend!

Op maandag 28 november 2011 organiseert kiEMT het jaarlijkse najaarscongres met dit jaar als thema 'Oost-Nederland - GOLDMINE voor EMT!'. Het najaarscongres is het grootste netwerkevenement voor de EMT-sector in Oost-Nederland.

Introducerende topsprekers zijn Bert de Vries (namens het ministerie van EL&I lid van het Topsectorteam Energie), Jo van Engelen (auteur en hoogleraar Innovatiemanage­ment & Strategie (RUG) en Sustainable Solutions (TU Delft)) en Thijs Aarten ( CEO KEMA).

Klik hier voor de uitnodiging
Meld u hier direct aan

Na enkele inspirerende sprekers volgt een debat aan de hand van een aantal prikkelende stellingen rond het thema. Ook wordt de winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs bekendgemaakt. Cabaretier Dolf Jansen sluit het programma op eigenzinnige wijze af, waarna de deelnemers , met gebruik van een innovatief badgesysteem, de juiste partijen kunnen vinden om te netwerken.

Oost-Nederland loopt voorop als het gaat om innovaties in Energie- en MilieuTechnologie (EMT). Maar hoe zetten we deze ondernemende regio op de internationale kaart? Hoe dragen we bij aan de maatschappelijke en economische omslag naar een duurzame energiehuishouding? En hoe kunnen we onderwijs verbeteren en werkgelegenheid vergroten in de EMT-sector? Met deze vragen nemen aansprekende regionale en landelijke vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen de bezoekers mee in de ambitie van Oost-Nederland om zich te kwalificeren tot topsector Energie.

Topsprekers
De genoemde topsprekers inspireren de zaal met een betoog over de rol van de regio vanuit hun eigen visie en gezichtspunten. Na elke inleiding volgt een debat rond het thema. De debatleden zijn Annemieke Traag (gedeputeerde Duurzaamheid/Klimaat provincie Gelderland), Theo Rietkerk, (gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie provincie Overijssel), Guido Bakema, (CEO IF Technology en lid RvA kiEMT), Laurens de Lange (directeur Unica Installatie Groep), Wim Boomkamp (voorzitter RvB Saxion Hogeschool) en Kees van Ast, vicevoorzitter CvB Universiteit Twente en lid Stuurgroep Kennispark Twente). De zaal kan actief deelnemen aan het debat aan de hand van stemkastjes.

Tijdens het dinerbuffet en de afsluitende netwerkborrel kunnen de deelnemers zakelijke 'matches' vinden middels interactieve batches: van tevoren kunnen zij hun interessegebieden aangeven, waarbij de batches oplichten wanneer zij in de buurt staan van een bezoeker met hetzelfde interessegebied.

Innovatieprijs
Tijdens het congres wordt de winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs - een prijs van 10.000 euro en acht adviesdagen voor de beste duurzame productinnovatie in Oost-Nederland - bekendgemaakt en zal Jan Terlouw deze prijs zelf overhandigen. De bezoekers beslissen tijdens het congres aan de hand van de promofilmpjes van de 3 genomineerde innovaties welke de publieksprijs van 1.000 euro ontvangt.

SPETTEREND SLOT: DOLF JANSEN
Cabaretier Dolf Jansen sluit het congres af met een wervelend optreden. Op humoristische en scherpzinnige wijze inspireert en enthousiasmeert hij over de noodzaak tot duurzame innovatie.

Datum: maandag 28 november 2011
Tijd: 15.30 - 22.00 uur
Locatie: Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, Deventer

Aanmelden en kosten
Deelname is voor alle aangesloten kiEMT-relaties gratis. Voor alle niet-aangesloten partijen geldt per persoon een eigen bijdrage van € 50,- excl. btw. Klik hier om u aan te melden. Ook introduc├ęs zijn welkom.

Bron: http://www.kiemt.nl/topsprekers-kiemt-najaarscongres-bekend!.aspx

< terug