Nominaties Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend

Hoogwaardige innovaties genomineerd voor Jan Terlouw Innovatieprijs (kiEMT)

De drie genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit de ruim dertig inzendingen heeft de vakjury drie innovaties geselecteerd. Het gaat om innovaties van HyET B.V., ZAP Concepts B.V. en Vision4Energy B.V. De prijs is een initiatief van Stichting kiEMT. De winnaar van de hoofdprijs wordt bekendgemaakt tijdens het kiEMT najaarscongres op 28 november in de Deventer Stadsschouwburg. Daar wordt, na stemming door de aanwezigen, ook de publieksprijs overhandigd. De vakjury zegt onder de indruk te zijn van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen.

Met de prijs wil Stichting kiEMT innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energie- en Milieutechnologie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De hoofdprijs bestaat uit een cheque van € 10.000 in combinatie met PR & Marketingactiviteiten én acht dagen advies voor verdere commercialisering van de winnende innovatie. Daarnaast is er nog een publieksprijs van € 1.000.

De vakjury, bestaande uit Peter Molengraaf (CEO bij Alliander), Wim de Jong (adviseur strategie & beleid bij Twence), Gert-Jan Bögels, (projectleider Kennisexploitatie bij de Radboud Universiteit) en Kees Eijkel (directeur KennisPark Twente), en onder voorzitterschap van schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw, selecteerde in de afgelopen weken de drie meest aansprekende innovaties aan de hand van verschillende criteria en voorwaarden. Zo moet het gaan om een letterlijk tastbare innovatie op het gebied van Energie- en Milieutechnologie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en daar ook wordt geïmplementeerd. De economische waarde van de innovatie staat bij de verkiezing centraal. De innovatie is bij voorkeur al in de markt geïntroduceerd en moet (op termijn) arbeidsplaatsen creëren. De drie genomineerden zijn:

  • HyET B.V.: ontwikkelde een technologie voor zeer goedkoop en effectief comprimeren en zuiveren van waterstof tot meer dan 800 Bar.
  • ZAP Concepts B.V. i: ontwikkelde een terrasverwarming met gebruik verwarmde kussens (extreem laag energieverbruik van 30 Watt, energieneutraal door toevoeging zonnepanelen en accu).
  • Vision4Energy B.V: ontwikkelde een 'dunne draad warmtewisselaar' die vele malen effectiever zijn dan de gebruikelijke warmtewisselaars.

Jan Terlouw Innovatieprijs
De hoofdprijs bestaat uit een cheque van € 10.000 in combinatie met PR & Marketing-activiteiten én acht dagen advies ten behoeve van de verdere commercialisering van de winnende innovatie. Daarnaast is er nog een publieksprijs van € 1.000.

Uitreiking tijdens hét jaarlijks congres
De uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs vindt plaats tijdens het grote kiEMT-najaarscongres op 28 november 2011 in de Deventer Schouwburg. Dit congres staat volledig in het teken van de grote rol die Oost-Nederland speelt bij innovaties op het gebied van Energie- en Milieutechnologie. Tijdens deze topbijeenkomst met toonaangevende vertegenwoordigers uit de politiek, bedrijfsleven en kennisinstellingen, wordt onderstreept dat de regio Oost-Nederland de potentie heeft om uit te groeien naar een economische koppositie op het gebied van (duurzame) energietechnologie en daarmee een belangrijke bijdrage kan leveren aan de transitie naar een duurzame energiehuishouding.

meer informatie: http://www.kiemt.nl/nominaties-jan-terlouw-innovatieprijs-zijn-bekend!!!.aspx
 

< terug