Nieuw innovatieprogramma voor energietransitie Gelderland

Eind april is GreenTechAlliances, powered by kiEMT gestart. Dit programma is een gezamenlijk initiatief van Stichting kiEMT en de provincie Gelderland. Doel is de ontwikkeling van een topsector EMT (Energie- en Milieutechnologie) in Gelderland en een versnelling van de energietransitie.

Start programmabureau
Stichting kiEMT verbindt nu al ruim 200 bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de EMT-sector. Partijen hebben samen de ambitie om door te groeien naar een echte topsector. Speerpunten zijn biobased economy en smart grids. Hiervoor zijn Universiteit Twente, Wageningen UR en Oost NV recent toegetreden tot het stichtingsbestuur. De uitvoering gebeurt vanuit een nieuw programmabureau onder leiding van directeur Harry de Vries.

Innovatie en werkgelegenheid
GreenTechAlliances bevordert innovatie en werkgelegenheid ofwel ‘new business’ op gebied van energie- en milieutechnologie en biobased economy. Sleutel tot succes zijn nauwe samenwerking, kennisuitwisseling en zakelijke ondersteuning. Dit krijgt vorm via het scouten, screenen en helpen ontwikkelen van initiatieven in de regio. Dit resulteert in groene innovaties en nieuwe banen.

Trots
Harry Webers, nieuwe voorzitter van GreenTechAlliances, over de samenwerking “Met het nieuwe Valleybureau kunnen we onze expertise en ervaring nu ook breder inzetten voor de verdere ontwikkeling van biobased economy en innovaties in de energiesector. Hiermee kunnen we een forse bijdrage leveren aan de innovatiekracht  en werkgelegenheid in deze sector.”

Ook gedeputeerde Annemieke Traag is blij met de samenwerking: “Naast Food- en Health Valley hebben wij nu ook een ‘EMT-valley’, een krachtig en duurzaam netwerk om de economisch kansen voor groene groei te verzilveren en hiermee onder andere 900 nieuwe banen te creĆ«ren. Innovatie en energietransitie gaan nu hand in hand.”

< terug