Terugblik Green Industry Event: New Mobility

Op 21 maart werd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) het derde Green Industry Event georganiseerd door de gemeente Arnhem, IPKW en Stichting kiEMT. Na de kick-off in mei en het thema Green Chemistry in november vorig jaar stond het event dit keer in het teken van New Mobility.

Ruim 250 bezoekers konden in een voormalige productiehal op IPKW genieten van lezingen, discussies en een netwerkborrel. Ruud Koornstra vertelde – nadat hij zijn Fisker Karma aan een van de laadpalen voor de deur had gekoppeld – alles over zijn visie als duurzaam ondernemer. Wethouder Michiel van Wessem nam de bezoekers vervolgens mee langs het mobiliteitsbeleid van de gemeente en Nico Anten van Connekt gaf een inkijkje in het verduurzamen van de transportwereld.

Tijdens de netwerkborrel kon men verschillende voorbeelden van duurzaam vervoer bekijken. Zo waren de elektrische auto’s en motoren van IPKW aanwezig, stond er een LNG containerwagen van Sita in de hal en was de Forze V van het Forze raceteam TU Delft te bewonderen. Daarnaast waren de gemeente Arnhem, Bochane, Stichting E-Laad, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Electrocar aanwezig met voertuigen en kon je als bezoeker plaatsnemen in de rijstijlsimulators van EcoDriving Nederland.

Hou deze website in de gaten voor het volgende Green Industry Event.

Foto’s van het Green Industry Event: New Mobility