Industriepark Kleefse Waard in Energieraad Arnhem

Energie Made in Arnhem onder spanning gezet.
 
Tijdens een afwisselend programma met o.a. wijze woorden van Willem Vermeend over waar je nu eigenlijk je energie in moet steken, flitsende filmpjes van o.a. aswespeak en een Energieworkshop (Joep Everts) waar deelnemers zich weer even in de schoolbanken waanden door de vrije interpretatie van de formule E=MC²  (Energie = Muziek x Concentratie / Communicatie) werd al klappend en stampend energie vrij gemaakt voor de finale: het tekenen van het convenant Energie made in [Arnhem].
 

Het convenant Energie made in [Arnhem] is het resultaat van ruim een half jaar optrekken met ruim 80 bedrijven en instellingen uit de regio: door coalities te smeden en te profiteren van elkaars sterke punten zijn ruim 100 concrete acties benoemd die een bijdrage leveren aan de pijlers People, Planet, Profit. 

Tegelijk met het tekenen van het convenant, is de Energieraad Arnhem ingesteld. De Energieraad adviseert gevraagd en ongevraagd de deelnemende partijen binnen Energie made in [Arnhem], over de toepassing van innovatie en acties op het terrein van energie, technologie en duurzaamheid, met als gezamenlijk doel bij te dragen aan nieuwe technologie├źn, nieuwe bedrijvigheid, nieuwe werkgelegenheid en een beter, schoner (leef)milieu in Arnhem.

De Energieraad is een afspiegeling van de deelnemende partners en bestaat uit zeven leden. De Energieraad is als volgt samengesteld:

  • Alex van Hoof, directeur van Burgers Zoo,
  • Ron Bormans, voorzitter van het college van het bestuur van de Hogeschool Arnhem - Nijmegen,
  • Bart Schoonderbeek, directeur van Industriepark Kleefse Waard,
  • Thijs Aarten, voorzitter van de raad van bestuur van de KEMA,
  • Harry de Vries, voorzitter van de Stichting KIEMT,
  • Marco de Wilde, directeur van woningcorporatie Portaal,
  • Margreet van Gastel, wethouder van de gemeente Arnhem.

Klik op de link om het convenant te downloaden

< terug