Incubator Greenhouse verwelkomt Elygro

Elygro, een innovatieve startup met focus op cleantech en onderdeel van incubator Greenhouse op IPKW, ontwerpt, produceert en verkoopt 200kW Warmte-Kracht Koppelingen (WKK) voor de landbouwprodukten verwerkende industrie met een gestage (afval-)stroom aan verbrandbare biomassa. Elygro richt zich primair op bedrijven die oogsten verwerken met ongeveer 2000 vollasturen per jaar en met een gecombineerde behoefte aan elektrische energie en warmte, zoals de koffie- en cacaoverwerkende industrie.

Greenhouse als stimulerende omgeving

Maurits Boogaard, manager director over incubator Greenhouse op IPKW: "De nabijheid van vele innovatieve bedrijven en bedrijfjes op het IPKW die elkaar met raad en daad bijstaan biedt een stimulerende omgeving die het op gang krijgen van een nieuwe onderneming aanzienlijk gemakkelijker maakt. Het Greenhouse heeft als extra voordeel dat voor een schappelijk bedrag een volledige kantoorinfrastructuur ter beschikking wordt gesteld inclusief energie, verwarming, telecom en koffie!"

Het grote verschil met de momenteel verkijgbare WKK eenheden is de unieke combinatie van vermogen en prijs. De systemen op de markt richten zich primair op de restwarmte van de grote continu-industrie met meer dan 8000 vollasturen per jaar. Elygro heeft technologie- en ontwerpkeuzes gemaakt die het mogelijk maken om deze apparatuur op een winstgevende basis ook aan bedrijven te verkopen met een lager en variƫrend belastingspatroon. De belangrijkste markt ligt op dit moment in Latijns Amerika.

Neem contact op met management@elygro.com voor verdere informatie.

Website: www.elygro.com

< terug