ICT-sector presenteert stappenplan voor duurzamere mobiliteit

Een gebruikersgroep van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), bestaande uit dienstverleners uit de financiële en ICT-sector hebben een stappenplan geleverd voor slimmere en duurzamere mobiliteit.

Dit meldt RVO.nl.

De zogeheten MJA3-gebruikersgroep is een initiatief van RVO.nl, waarin de dienst bedrijven samenbrengt. Deze bedrijven wisselen vervolgens kennis en ervaringen uit, om hun energie-efficiëntie te verbeteren. De gebruikersgroep van ICT en financiële dienstverleners richtte zich op het verduurzamen van mobiliteit en stelde een stappenplan op.

Duurzame mobiliteit

Aan de hand van het stappenplan kunnen bedrijven hun energieverbruik op het gebied van mobiliteit verminderen. Jeroen van der Tang, manager duurzaamheid & milieu voor branchevereniging Nederland ICT, in een persbericht van RVO.nl: "Bij zakelijke dienstverleners met grote leasewagenparken en veel autokilometers komt ongeveer 80 procent van de CO2 uitstoot voort uit mobiliteit. Zij kunnen niet om maatregelen heen op het gebied van mobiliteit."

In het stappenplan presenteert de gebruikersgroep verschillende manieren om duurzamere en slimmere mobiliteit te realiseren. Denk hierbij aan manieren om het woon-werkverkeer van medewerkers te beperken of maatregelen om medewerkers te faciliteren in een overstap naar duurzamere vormen van reizen.

Energiebesparing in de ICT

Van der Tang benadrukt tegenover RVO.nl het belang voor de ICT-sector om efficiënt met energie om te gaan: “Energie is in onze sector een grote kostenpost. Denk maar aan de energierekening van datacenters. Die moeten kunnen concurreren. Energiebesparing is voor onze sector ook gewoon business. Met ICT-oplossingen helpen wij opdrachtgevers aan slimme gebouwen, slimme mobiliteit en andere slimme processen. Vandaar dat diverse partijen uit de ICT-sector graag deelnamen aan de MJA3-gebruikersgroep."

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

< terug