Hoevers Internationaal Transport bv koploper Lean and Green

Het programma Duurzame Logistiek ondersteunt alle partijen die bijdragen aan het verduurzamen van de logistieke ketens. Daarbij gaan de doelen minder uitstoot, minder verspilling en daardoor minder kosten, hand in hand. Meer dan 100 koplopende bedrijven hebben al concrete plannen met meetbare doelstellingen in werking gezet, wat gewaardeerd is met de Lean and Green Award. Maar niet alleen bedrijven zijn aan zet. Het slimmer en schoner maken van de distributie van goederen in onze stedelijke omgeving vraagt ook van gemeentes een actieve rol. Steeds meer gemeentes plaatsen duurzame stadsdistributie op de bestuurlijke agenda en komen daar allerlei praktische vraagstukken in tegen. Deze brochure vertelt waar kennis en kunde te krijgen is voor het oplossen van die vraagstukken, en welke hulp een gemeente kan verwachten bij het ontwikkelen van een plan. En ook: hoe een goed plan kan leiden tot een Lean and Green Award voor een gemeente.

CO2 Doelstelling
De CO2 doelstellingen van de Hoevers Groep zijn een reductie van >20% uitstoot in 2012 ten opzichte van 2007.

Maatregelen
De maatregelen die Hoevers neemt om deze doelstelling te bereiken zijn: het optimaliseren van de goederen stromen door gebruik te maken van geavanceerde automatisering gekoppeld aan boordcomputers, het vergroten van de bewustwording van onze medewerkers door training en de inzet van optimaal afgesteld materieel.

Over Hoevers Internationaal Transportbedrijf BV
Hoevers internationaal transportbedrijf bv maakt deel uit van de Hoevers groep.Hoevers groep is ontstaan uit een familie bedrijf opgericht in 1924 en bestaat nu meer dan 85 jaar. In deze 85 jaar is de Hoevers groep uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener met een 4 tal die samen emplooi bieden aan ca 90 medewerkers, beschikken over een modern wagenpark, warehouses in Arnhem en Emmen en een expeditie kantoor in Arnhem. Speerpunten van de Hoevers groep zijn; dedicaded transport voor een aantal grote productie bedrijven, groepage vervoer en kompleet – en deelladingen van en naar met name Duitsland, ItaliĆ« en noord Frankrijk, distributie Benelux, reparatie en onderhoud van intern transport materieel voor derden.

meer informatie: http://www.duurzamelogistiek.nl/nl-NL/lean-and-green/koplopers/152/hoevers-internationaal-transportbedrijf-bv.html

< terug