HAN Studenten autotechniek buigen zich over duurzaam transport

Tijdens de GreenTech Week (van 1 t/m 7 oktober) buigen 50 HAN Automotive studenten zich over de vraag hoe tussen Arnhem en Nijmegen mensen en goederen zo duurzaam mogelijk kunnen worden getransporteerd. In een pressurecooker-setting werken ze bij het Clean Mobility Center (CMC) op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem in vier dagen keihard toe naar een toekomstvisie, die ze aan het eind van de week zullen pitchen.

Onderwijs en ondernemerschap

Dinsdagmorgen werden ze gebriefd door projectleider Koen Lau van HAN Automotive. Patrick Langevoort van Clean Mobility Center lichtte de doelstelling van het CMC toe: onderwijs en ondernemerschap op het industrieterrein laten samenkomen, met als doel duurzame innovaties te realiseren. In zeven groepen gingen de studenten uiteen, met samenstelling van diverse vakdisciplines, van autotronica tot aandrijftechniek. De rest van de week werkten ze aan oplossingen voor duurzaam city-to-city transport. De uitdaging is om personen en goederen energie- en investeringsefficiënt te vervoeren tussen Arnhem CS en Nijmegen CS, gebruik makend van de bestaande infrastructuur.

De studenten werden ondersteund door illustratoren van Visuele Notulen, die hen helpen het concept te verbeelden. Aan het eind van de week  pitchen ze hun resultaten met een openbare presentatie in een “Dragons-Den setting” bij het CMC. 

Bron: energienext.nl

< terug