Grote kansen voor Nederlandse onderzoekers: 8 miljard voor onderzoek en innovatie

Op 10 juli lanceerde de Europese Commissie (EC) de laatste calls for proposal (oproep tot het indienen van onderzoeksvoorstellen) van het Zevende Kaderprogramma (KP7). De EC stelt hiermee 8,1 miljard euro ter beschikking voor Europese projecten voor onderzoek en innovatie.

De aangekondigde 8,1 miljard euro ontlokt naar verwachting Europa breed nog eens 6 miljard euro aan publieke en private investeringen in onderzoek, en helpt op korte termijn naar schatting 210.000 extra banen te scheppen. Over een langere periode (15 jaar) leidt dit tot nog eens 75 miljard euro aan groei.

Calloverzicht

Een volledig overzicht van alle (ook verwachte) calls vindt u op onze website. U kunt kiezen tussen een volledig overzicht op alle thema’s of een overzicht per Topsector.

KP7 Wegwijzer

Daarnaast geeft de KP7 Wegwijzer een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden in de 10 thema’s van het KP7 Cooperation programma.

KP7 Trainingen

Agentschap NL organiseert nog een aantal trainingen voor deelname in KP7:

Datum Soort training Locatie Kosten Aanmelden
Donderdag
23 augustus
How-to-write cooperation NH Zoetermeer 125 euro Aanmelden
Donderdag
6 september
Juridisch/financieel NH Zoetermeer 125 euro Aanmelden
Dinsdag
11 september
How-to-write cooperation NH Zoetermeer 125 euro Aanmelden
Dinsdag
13 november
Juridisch/financieel NH Zoetermeer 125 euro Aanmelden
Contact

Wilt u kosteloos advies over deelname in KP7? Neem dan contact op met uw adviseur.

Bron: http://www.agentschapnl.nl/actueel/nieuws/grote-kansen-voor-nederlandse-onderzoekers-8-miljard-voor-onderzoek-en-innovatie

< terug