Greenhouse krijgt subsidie van provincie en gemeente

Stichting Greenhouse, de incubator voor start-ups in clean tech op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), krijgt subsidie van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. De subsidie geeft de Greenhouse budget voor meer capaciteit om haar ambities rondom clean tech start-ups te realiseren.

Stichting Greenhouse is een incubator exclusief voor start-ups in clean tech, ook wel energie- en milieutechnologie (EMT) genaamd. De Greenhouse biedt een ideaal klimaat voor clean tech bedrijven en wil ondernemend talent met een duurzaam plan een vliegende start geven en optimaal laten groeien. Het geld dat beschikbaar komt wordt ingezet voor de begeleiding van start-ups en de verdere ontwikkeling van de Greenhouse-formule.

Daarnaast wordt met deze subsidie de bouw en het beheer van een website voor testapparatuur gefinancierd. Bij dit project, dat de werktitel Het Groene Tandwiel draagt, wordt een database opgebouwd van meet- en testapparatuur die door bedrijven en instellingen in de regio Arnhem beschikbaar worden gesteld aan derden. Zo heeft bijvoorbeeld de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) verschillende technische apparaten staan voor haar studenten. Deze apparaten staan een deel van de tijd stil en door hun locatie, gebruiksmogelijkheden en beschikbaarheid in kaart te brengen worden startende ondernemers in staat gesteld hier gebruik van te maken.

De subsidie stelt Stichting Greenhouse in staat om startende ondernemers nog beter te ondersteunen en te helpen bij de ontwikkeling van start-up naar een succesvol en volwassen clean tech bedrijf. De Greenhouse is dan ook zeer blij met de ondersteuning en het blijk van vertrouwen van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.

< terug