Plato International steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

Plato®HOUT is een bijzonder milieuvriendelijk en duurzaam product. Bij voorkeur gebruiken zij hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC®-, PEFC, en OLB-gecertificeerd). Veelal uit Europa, maar tegenwoordig ook West-Afrika. Frak√© - de grondstof voor de exotische gevelbekledingsproducten - komt bijvoorbeeld uit Kameroen, Gabon en de Democratische Republiek Congo.
 
Omdat duurzaam ondernemen niet alleen betrekking heeft op natuur en milieu vinden zij het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en zich in te zetten voor een betere wereld. Ook daar waar hun grondstoffen vandaan komen. Daarom kiezen zij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.
 
Oxfam Novib zet zich in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib krijgen ondernemende mensen daar een klein beetje krediet. En daarmee krijgen ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst en dat van hun land. Als ambassadeur van Oxfam Novib steunen zij dit alles.
 
Voor meer informatie over Oxfam Novib ambassadeurschap klik hier.
 
 

 

< back