OME JOOP TOUR 2017 GAAT WEER VAN START

Een leefbare samenleving is actueler dan ooit. Iedereen wil hieraan een positieve bijdrage leveren.

Wie wil investeren in een leefbare samenleving doet dit voor een betere toekomst. Wie investeert in de jeugd, investeert in de toekomst! En dit is makkelijker dan u denkt! Want het succes van investeren in de jeugd is geen kwestie van dikke studies en rapporten, maar komt aan op gedrevenheid. Gedrevenheid van mensen…van u! Ruim 65 jaar heeft de “Ome Joop’s Tour” een sleutel voor succes in handen om effectief te investeren in jeugd. Het motto daarbij is ‘Doen’.

Ieder jaar gaan jongens en meisjes tussen de 10-12  jaar uit een kwetsbare, maar belangrijke doelgroep samen fietsen door Nederland. Het betekent veel voor deze kinderen. Even weg uit de dagelijkse problemen en thuissituatie. Gewoon vakantie vieren samen met leeftijdsgenootjes.  Ze leren in 10  dagen een andere wereld kennen. Andere normen en waarden. Onmisbaar in de huidige maatschappij en dus voor hun toekomst. In het kielzog van de kinderen volgt een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden. Ook voor hen is de 10 -daagse fietsvakantie een happening geworden, waar verlangend naar wordt uitgekeken.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van de Ome Joop’s Tour zijn “Gewone mensen” met het hart op de juiste plaats. Mensen met een grote betrokkenheid naar jeugd. Mensen die weten dat oprechte warmte en aandacht voor kinderen de beste investering is voor onze toekomst! Zij zitten tien dagen lang samen op het zadel als investering om ‘onze’ kinderen in het zadel te krijgen en te houden! De gedrevenheid en inzet van de vrijwilligers en kinderen is onbetaalbaar! Veel sponsors hebben in de afgelopen jaren oog gekregen voor de succesformule van de Arnhemse jeugdronde van Nederland.
DSC07853.JPG

Sponsors en Gemeenten
Maatschappelijk betrokken ondernemers zien dat het zeker de moeite waard is om in onze jeugd te investeren om zo hun steentje bij te dragen aan een leefbare samenleving. Dankzij de sponsorgelden kunnen de kinderen uit onze doelgroep voor een minimale bijdrage deelnemen aan een unieke fietsvakantie. En voor de organisatie van de Ome Joop’s Tour – die geheel afhankelijk is van fondsen en sponsoring - is de financiĆ«le steun onmisbaar. Sponsoren maar ook de gemeenten waar de Tourkaravaan neerstrijkt zijn trots op de Tour en velen steunen ons al vele jaren.  

Respect in de tour
“Ome Joop’s Tour”  is geen snelheidswedstrijd zoals bijvoorbeeld de Tour de France, maar meer een gezelligheidstour. Er worden onderweg diverse wedstrijdjes georganiseerd, bijvoorbeeld een tijdrit langzaam fietsen, behendigheidswedstrijd en diverse spelletjes. Daarmee kunnen de deelnemers punten winnen. Soms per groep, soms individueel. Maar het belangrijkste is respect, sportiviteit, onderling gedrag spontaniteit en verkeer discipline. Hiermee zijn ook punten te verdienen die dagelijks in de computer worden verwerkt.

Klassementen
Iedere dag  wordt er een tourverslag gemaakt, met daarin de gebeurtenissen van die dag en vermelding van het puntenklassement. Net als in de Tour de France kunnen de deelnemers tijdens de tour ook de felbegeerde gele, groene of bolletjes trui winnen.

Volgwagens
De bont gekleurde stoet  van fietsende kinderen worden begeleidt door volgauto's, waaronder diverse geluidswagens, die raadgevingen, waarschuwingen en natuurlijk de broodnodige muziek  zullen verzorgen. Vervolgens zien we een Bezemwagen, waarin tour monteurs werken aan lekke banden en kapot geraakte fietsen. Deze wordt vervolgt door de EHBO wagen waarin de deelnemer plaats kan nemen, die door de medische staf een rustpauze is aangeraden. Achter deze wagens komt de Fouragewagen voor het verzorgen van het inwendige mens en als sluitstuk van de karavaan de Bagagewagen, waarin al de bagage van de deelnemers en begeleiders ligt.
 

Meer informatie over de Tour? Wilt u meer weten over de Ome Joop’s Tour?
Kijk dan ook eens op de website: www.omejoopstour.nl of op facebook@omejoopstour

U vindt hier verslagen, foto’s, achtergrondinformatie!
U kunt ons ook mailen: secretariaat@omejoopstour.nl

Bron: Ome Joop's Tour
Foto's: Ome Joop's Tour

< back