Greenhouse verwelkomt Rothec als eerste incubatee

Op woensdag 1 februari 2012 verwelkomden Louis de Boer van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Raymond Bosch van stichting kiEMT namens Greenhouse de eerste onderneming, Arnhemse start-up Rothec. Rothec, vertegenwoordigd door ondernemers Pascal van Delden, Maurits van Delden en Stefan Rutten, nam symbolisch het huurcontract in ontvangst.
 
Rothec werkt aan de ontwikkeling van een nieuw Warmtekrachtkoppeling (WKK) concept. De WKK is opgebouwd uit een wankelmotor gekoppeld aan een permanent magneetgenerator. Dit type generatoren wordt veelal toegepast in windturbine-installaties. In Greenhouse verwacht Rothec zich, samen met andere EMT start-ups die zich in Greenhouse zullen vestigen, succesvol te ontwikkelen richting marktintroductie. Stichting kiEMT ondersteund Rothec binnen haar programma EMT Radar.
 
Met de ingebruikname van Greenhouse wordt eveneens het startschot gegeven voor een tijdelijke actieperiode die ten doel heeft in een kort tijdsbestek het maximaal aantal start-ups dat in 2012 gehuisvest kan worden (er zijn 10 units beschikbaar) versneld te bereiken. Daartoe zijn een tweetal aanpassingen gedaan aan de propositie van Greenhouse:
 
  1. Tot 1 maart 2012 hanteert Greenhouse voor iedere incubatee het laagste instaptarief voor de betreffende kantoorunit.
  2. Tot 1 maart 2012 hanteert Greenhouse voor iedere incubatee die zich committeert voor een vol jaar huur van een kantoorunit een eenmalige korting van 50% op de totale jaarhuur.
Het aantal units is beperkt, dus ben je een start-up en spreekt bovenstaande je aan? Kijk dan op www.IPKW.nl/greenhouse voor meer details en contactinformatie.
 
De top 5 redenen waarom een start-up zich in Greenhouse wil vestigen?
  • Energieke omgeving met alleen maar andere start-ups in het EMT-veld.
  • Zeer professionele kantooruitstraling op een beveilig industrieel park waar je graag invetseerders, klanten en partners ontvangt.
  • Aangrenzend aan de kantoorunits is in het zelfde pand industriĆ«le werkruimte beschikbaar voor bouwen van prototypen, realiseren van testopstellingen en onderhoud/werkplaatsruimte.
  • Maandelijks een in-house evenementen met wisselende deelnemers, ook van andere IPKW-bewoners, en EMT en aanverwante bedrijven van binnen en buiten Arnhem.
  • Directe aansluiting op het uitgebreide kiEMT-netwerk via de Incubatormanager.
Greenhouse heeft de ambitie om in 2013 de incubator uit te breiden met een andere locatie op Industriepark Kleefse Waard alwaar een verdrievoudiging van de capaciteit mogelijk is.
 
KiEMT en Greenhouse wensen Rothec veel succes in de verdere ontwikkeling.
 
Interesse? Bel Louis de Boer van IPKW, 026 – 384 46 46
< back