Daimler start bouw van gigantische, CO2-neutrale batterijfabriek

Daimler heeft de fundering gelegd van een van de grootste en meest moderne batterijfabrieken ter wereld. De ceremoniĆ«le eerste steen werd gelegd door bondskanselier Angela Merkel. Dit was echter geen steen, maar het omhulsel van een accupakket voor elektrische auto’s (zie foto).

De fabriek wordt gebouwd in Kamenz, Duitsland en heeft een prijskaartje van ongeveer € 500 mln. Dat meldt Daimler in een persbericht.

Batterijfabriek

“De auto-industrie ondergaat een fundamentele verandering en we zien onszelf als de stuwende kracht in deze transformatie”, zegt Dieter Zetsche, chairman bij Daimler. “Deze batterijfabriek is een belangrijk onderdeel in de implementatie van ons elektrische offensief. In 2022 willen we meer dan tien elektrische modellen op de markt hebben gebracht. Onder de merknaam EQ, zullen we een holistisch ecosysteem voor e-mobiliteit creĆ«ren.”

Zetsche refereert hiermee naar het elektrische submerk van Mercedes, waaronder verschillende elektrische modellen op de markt verschijnen in de aankomende jaren.

CO2-neutraal

De nieuwe batterijfabriek is CO2-neutraal en wordt voorzien van energie door een groot zonnepark en een warmtekrachtcentrale in de regio.

Innovatie en werkgelegenheid

De fabriek heeft een oppervlakte van 200.000 vierkante meter en wordt naar verwachting in de zomer van 2018 in gebruik genomen. De enorme fabriek staat in de buurt van Daimler’s eerste batterijfabriek. In totaal moeten de faciliteiten meer dan 1.000 banen verschaffen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

< back