3 oktober: kiEMT Najaarscongres op IPKW

Stichting kiEMT (kennis en innovatie in Energie- en MilieuTechnologie) bevordert innovatie en ‘new business’ in clean Technologies. Samen met EMT-gerelateerde bedrijven, overheden en kennisinstellingen ondersteunen zij kansrijke innovaties en levensvatbare initiatieven in Oost-Nederland. Na een succesvolle editie van het Najaarscongres van kiEMT op IPKW vorig jaar, met topsprekers en een interactief debat, wordt er op maandag 3 oktober van 13.30 – 19.00 uur opnieuw een Najaarscongres op IPKW georganiseerd.

Ga voor meer informatie en om je gratis aan te melden naar www.kiemt.nl.

Business through transformation

Het thema van het KiEMT Najaarscongres is Business through transformation. Bedrijven, de markten, de wereld – alles is in transitie – economisch, qua energie en in grondstoffen. New business volgt uit die ontwikkeling; want transitie betekent kansen, nieuwe markt én nieuwe manieren van ondernemen. Meer duurzaam werken is dan ook noodzaak in alle markten en in hoe we omgaan met energie en grondstoffen. Dat vraagt om ander ondernemerschap. Meer met partners, meer gericht op duurzaam (her)gebruik, meer regionaal, maar áltijd met een gezonde business case.

kiEMT versnelt in Oost-Nederland energie en circulaire innovaties naar de markt en ondersteunt zo de energietransitie, biobased en circulaire economie. Tijdens deze dag staat dan ook de aanpak van deze innovatieve transitie door de ondernemer centraal met daarbij de samenwerking tussen ondernemers, bedrijven, overheid en kennisinstellingen.

Programma

Het congres start om 13.30 uur met een aantal inspiratiesessies, het plenaire deel start om 14.30 uur en eindigt rond 19.00 uur. Met een programma vol workshops en paneldiscussies kunnen de honderden te verwachten bezoekers actief meedoen en in contact komen met eventuele nieuwe samenwerkingspartners. In de middag zijn er toonaangevende sprekers, waarna de Jan Terlouw Innovatieprijs en ambitieprijs uitgereikt worden en de dag afgesloten wordt met de netwerkborrel.

Jan Terlouw Innovatieprijs

De Jan Terlouw Innovatieprijs is door kiEMT in het leven geroepen om duurzame innovaties en nieuwe bedrijvigheid in Oost-Nederland een extra impuls te geven. In tegenstelling tot eerdere jaren worden er deze keer prijzen uitgereikt in twee categorieën, namelijk de hoofdprijs gericht op bewezen excellentie en de aanmoedigingsprijs, gericht op startups en MKB.

Onderdeel van Green Tech Week

Het KiEMT Najaarscongres is onderdeel van de GreenTech Week, die van 1 tot 7 oktober door de gehele regio van Oost-Nederland plaatsvindt. Creëren van new business, innovatie en het leggen van verbindingen in de regio door GreenTech evenementen te clusteren; dat is het doel van deze inspirerende week.

< back