Elektrische poolauto op IPKW

Op 3 juli lanceren Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Project A15 een elektrische poolauto. De poolauto komt gratis beschikbaar voor alle mensen die werkzaam zijn op het industriepark en is een van de eerste elektrische poolauto’s van Project A15, een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu om elektrisch rijden te stimuleren.

Met het introduceren van een elektrische poolauto wil IPKW elektrisch vervoer stimuleren, de clean tech community op het park versterken en een extra service bieden aan de huurders op het park. Alle werknemers op het industriepark kunnen de poolauto kosteloos gebruiken voor afspraken binnen en buiten het park. Op die manier wordt de drempel zo laag mogelijk gehouden en willen de initiatiefnemers zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met elektrisch rijden.

Over Project A15
Project A15 is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu en kwam tot stand dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 werkt aan een omslag naar duurzame mobiliteit waarbij de A15 (van de Maasvlakte naar Arnhem) als meest duurzame snelweg van Nederland wordt ingericht. In het gebied rondom de A15 komen zonnepanelen en windmolens die schone stroom opwekken voor het rijden in elektrische (deel)auto’s. Samen met een aantal sponsors en partners, waaronder de Provincie Gelderland, Athlon Car Lease, SnappCar en The New Motion, hebben de initiatiefnemers de ambitie om 40.000 mensen elektrisch te laten rijden in 3.500 deelauto’s op de A15. De milieuwinst is groot: van fossiel naar elektrisch rijden, van autobezit naar autodelen en van gewone stroom naar groene stroom.

Meer informatie over het reserveren van de poolauto volgt binnenkort.

< terug