Eigenaar Schipper Bosch krijgt Prijs van de Maatschappij

Michel Schoonderbeek, eigenaar van Schipper Bosch, heeft op donderdag 21 maart in een stampvol Stadscafé De Observant in Amersfoort de Prijs van de Maatschappij ontvangen van departement Eemland van het ondernemend netwerk De Maatschappij.

De Prijs van de Maatschappij (voorheen de Nijverheidsaward) wordt toegekend aan een persoon die een prestatie van formaat heeft neergezet, maatschappelijk betrokken is en een voorbeeld is voor anderen. Voor het toekennen van de prijs gelden criteria als inspirerend, vernieuwend, ondernemend, maatschappelijk betrokken en verbindend.

“Michel Schoonderbeek is een man met een duidelijke visie op ondernemen en in het bijzonder op het ontwikkelen van industrieel erfgoed. De liefde voor bijzondere gebouwen en omgeving komt sterk naar voren in zijn projecten”, aldus de organisatie.

“Hij is vernieuwend en durft in deze tijd tegendraadse zaken aan te pakken”, vervolgt het persbericht na de uitreiking van de prijs. “Zo heeft hij onlangs de Prodentfabriek gekocht en heeft hij Industriepark Kleefse Waard in Arnhem in ontwikkeling gebracht. Hij verbindt architectuur, landschap, duurzaamheid en omgeving.”

De Maatschappij, die de prijs uitreikte, is een uniek netwerk dat wordt vertegenwoordigd door partijen uit het bedrijfsleven, openbaar bestuur, kennisinstellingen en de zorgsector.

Foto: Marjan van Grimbergen

< terug