ECN draagt waterstofonderzoek over aan Arnhemse HyET

12-04-2011
Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) draagt het onderzoek dat voorheen werd gedaan door de ECN afdeling Waterstof en Schoon Fossiel over aan het kennisbedrijf HyET uit Arnhem (deelnemer van kiEMT). Enkele waterstofexperts van ECN zijn inmiddels in dienst bij HyET. Daarnaast heeft HyET patentaanvragen en een deel van de onderzoeksapparatuur overgenomen.

HyET BV, Hydrogen Efficiency Technologies, is in 2008 opgericht met als doel het ontwikkelen van efficiƫnte waterstoftechnologie. Inmiddels beschikt het bedrijf over een technologie waarmee waterstof met heel weinig energie op hoge druk gebracht kan worden. Deze vinding is van groot belang voor het realiseren van waterstof tankstations.

"Sinds de oprichting heeft HyET succesvol samengewerkt met het ECN", aldus Wiebrand Kout (Head of Process Design). "De kennis is van wereldklasse en is voor ons zeer relevant. Hoewel we het beƫindigen van het ECN waterstofonderzoek betreuren, zijn we tevreden dat we toch een groot deel van de kennis en het onderzoek hebben kunnen overnemen. Er bestaat wereldwijd grote belangstelling voor de HyET technologie. Deze overeenkomst geeft ons de mogelijkheid om onze ontwikkelingen aanzienlijk te versnellen".

Bron: ECN
via www.kiemt.nl

< terug