'VDL werkt aan waterstoftruck'

VDL werkt aan een 27-tons waterstoftruck. De truck is onderdeel van het project H2Share, dat als doel heeft om de ontwikkeling van emissievrije zware transportmiddelen te faciliteren.

Naast de waterstoftruck wordt binnen het project ook een mobiel tankstation voor waterstof ontwikkeld. Dat meldt WaterstofNet, dat het project coördineert. Het project ontving recentelijk subsidie van Interreg North-West Europe.

Waterstoftruck

De waterstoftruck moet aantonen dat de technologie op het gebied van waterstof klaar is om toegepast te worden binnen de transportsector. WaterstofNet stelt dat de inzet van elektrische trucks de uitgelezen manier is om CO2-uitstoot in de stad terug te dringen. Voor zwaar transport over lange afstanden zijn trucks met waterstof-brandstofceltechnologie juist de oplossing. Dergelijke voertuigen zijn nog niet beschikbaar, maar hebben veel potentie, stelt WaterstofNet.

Het project loopt tot maart 2020. Tegen die tijd moet de waterstoftruck op zes locaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk gedemonstreerd zijn.

VDL

Vorig jaar maakt VDL al bekend dat het werkt aan een elektrische truck (zie foto). Of de twee projecten verband hebben met elkaar, is onbekend.

Bron: DuurzaamBedrijfsleven  | Afbeelding: VDL

< zürrück