VéBé start nieuwbouw eerste waterstoftankstation

Aan de Westervoortsedijk in Arnhem bouwt VéBé van Steijn op het Industriepark Kleefse Waard een full service Shell-tankstation. Het pand wordt onder architectuur gebouwd, met een doorlopend luifel dat een golfbeweging symboliseert. Aanstaande maandag 30 januari zal Michiel van Wessem, wethouder Economische Zaken van Arnhem, symbolisch de eerste paal slaan. De opening van het tankstation staat gepland voor medio juni 2012.

Het bijzondere aan het tankstation is dat men naast de traditionele brandstoffen zoals diesel, benzine en LPG, hier straks ook waterstof kan tanken. In de shop zal een uitgebreide bakery te vinden zijn, volgens het  broodjes-concept van VéBé van Steijn, de VéBéKery.

Uniek

Het tankstation zal verder  worden uitgerust met een propaan- en campinggas-verkooppunt,  vier hogedruk wasboxen, een volautomatische carwash voor  personenauto’s en busjes en een Camperservicepunt waar campers vuil water kunnen lozen en schoon water kunnen tappen. Dat is nu nog nergens in Arnhem mogelijk.

Arnhem beschikt als enige stad over een openbaar waterstoftankstation. Connexxion neemt een waterstofbus op in haar dienstregeling en ook de gemeente Arnhem heeft een dienstauto die op waterstof rijdt in gebruik. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ombouw van een aantal minibussen die ingezet kunnen worden voor vervoer van maximaal 20 personen. Aanstaande maandag zullen op locatie diverse waterstofvoertuigen opgesteld staan, waarmee belangstellenden een ritje kunnen maken.

Wethouder Michiel van Wessem: “Het is mooi dat we nu een start kunnen maken met de bouw van dit tankstation op deze plek. Arnhem loopt voorop waar het gaat om de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe duurzame brandstoffen. Dat is vooral te danken aan pioniers als Petra Van Stijn. Bovendien is deze plek, op IndustriePark Kleefse Waard, bijzonder passend. Dit bedrijventerrein groeit namelijk uit tot hét bedrijventerrein op het gebied van energie- en milieutechnologie in deze regio. Er is, kortom, geen betere plek voor dit tankstation dan hier. "

De waterstofinstallatie die momenteel op het tankstation aan de Van Oldenbarneveldtstraat al in gebruik is, zal medio 2012 verhuizen naar deze nieuwe locatie aan de Westervoortsedijk 71a.

< zürrück