Superlaadstation laadt 300 kilometer bij in 20 minuten

Ultra-E, een project dat medegefinancierd wordt door de EU, zet een netwerk op van 25 zeer snelle laadstations voor elektrische auto’s. De laadstations hebben een maximaal laadvermogen van 350 kilowatt en zijn in staat om de laadtijd voor 300 kilometer extra bereik te verminderen naar slechts 20 minuten.

Dit meldt Allego, ontwikkelaar van laadoplossingen en coördinator van het Ultra-E project, in een persbericht.

De bijzonder snelle laadstations worden geïnstalleerd in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. De laadstations worden geplaatst over een totale afstand van 1.100 kilometer, met ongeveer 120 tot 150 kilometer tussen de verschillende stations.

Elektrisch vervoer

Momenteel zijn er geen elektrische personenauto’s op de markt die een laadvermogen van 350 kilowatt aankunnen. Daarom wordt de laadpaal in eerste instantie ingezet voor elektrische bussen en vrachtwagens.

Ultra-E verwacht echter dat dergelijke elektrische auto’s in 2018 wel op de markt verschijnen. Elektrische personenauto’s kunnen de laadpalen in de tussentijd gebruiken op een vermogen van 50 kilowatt.

Audi en BMW

Ultra-E is een consortium van verschillende bedrijven uit de mobiliteitssector. Betrokken partijen zijn onder andere Audi, BMW en Renault.

< zürrück