ING helpt duurzame bedrijven aan groeikapitaal

ING werkt gedurende twee jaar samen met het Investment Ready Program, een accelerator die duurzame bedrijven aan groeikapitaal helpt.

Via het Investment Ready Program maken duurzame ondernemers kans op investeringen ter waarde van € 200.000 tot € 2 mln. Het programma is bedoeld voor Nederlandse ondernemers, die producten hebben ontwikkeld met een business case die is bewezen op de markt.

Het Investment Ready Program is een initiatief van de Impact Hub Amsterdam, dat bestaat uit een netwerk van ruim 600 duurzame ondernemers, adviseurs en investeerders. De volgende editie van het programma staat in het teken van de circulair economie. Hierin krijgen duurzame ondernemers de kans om hun businessmodellen te presenteren aan een groep impact investeerders en fondsen.

Duurzame transitie versnellen

Samen met de accelerator zegt ING te willen bijdragen aan de overgang naar een duurzame wereld. “Duurzame ondernemers steken hun nek uit om met hun bedrijf die overgang echt te realiseren en verdienen het daarom om verder te groeien”, zegt Kirsten Ottens, manager MVO bij ING Nederland, in een persbericht.

“ING is blij met de samenwerking met Impact Hub Amsterdam, vanwege haar uitgebreide community van duurzame ondernemers en de opgebouwde ervaring met accelerators, gericht op maatschappelijke uitdagingen zoals circulaire economie, duurzaam voedsel en duurzame energie.”

De bank zegt verder ondernemers via de accelerator te ondersteunen door het beschikbaar stellen van verschillende specialisten.

Bron; duurzaambedrijfsleven.nl

< zürrück