Congres 'Smart Hydrogen' op IPKW

De Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Vereniging (NWV), het netwerkplatform dat zich ten doel stelt de ontwikkeling en toepassing van waterstof en brandstofcellen te versnellen, viert haar tienjarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert NWV een congres met het thema 'Smart Hydrogen'. Verschillende internationale sprekers van bedrijven die actief zijn op het gebied van waterstof en brandstofcellen zullen vertellen over de ontwikkeling die hun organisatie de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. Het congres vindt plaats op 4 oktober bij ons op Industriepark Kleefse Waard.
 
NWV werd tien jaar geleden opgericht als platform voor stakeholders in de waterstofindustrie om samenwerking te bevorderen, ideeën uit te wisselen en de mogelijkheid te creëren om hun technologieën te testen en demonstreren. Met het jubileumcongres wil NWV onderstrepen wat er de afgelopen tien jaar bereikt is op het gebied van waterstof en brandstofcellen. "We hebben de internationale ontwikkelingen op de voet gevolgd en zijn trots om te zien dat veel van onze leden een leidende positie in hun expertisegebied hebben verworven. Ze leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de stimulering van het gebruik van deze alternatieve energiebronnen", vertelt Ellart de Wit, directeur van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Vereniging.
 
Tijdens het congres zullen verschillende internationale sprekers aan het woord komen over de ontwikkeling van waterstof en brandstofcellen en toelichten waarom het belangrijk is te investeren in waterstof als energiedrager en de brandstofcel als schone en efficiente energie-omzetter. Zo zal de Amerikaanse Katrina Fritz, congresvoorzitter en manager Business Development & Public Affairs bij UTC Power, vertellen over de strategie en uitrol van brandstofcellen in de Verenigde Staten. Ook Hanno Butsch, Program Manager bij NOW GmBH uit Duitsland en Roel de Maeyer, directeur Sales en Marketing bij Hydrogenics uit Belgie komen aan het woord.
 
Nederland wordt vertegenwoordigd door partijen als Nedstack, Hygear en HyMove. Nedstack en Hygear zijn tevens gevestigd op Industriepark Kleefse Waard. Theo Hendriks, voorzitter van Waterstof Onderneming Gelderland, zal tijdens het congres vertellen over het HyMove-project dat is opgezet om ervaring op te doen met het gebruik van waterstof in bussen en auto's. Onlangs nog werd op Industriepark Kleefse Waard het nieuwe opvallende tankstation van VéBé van Steijn officieel geopend. Binnenkort zal bij dit tankstation, dat onderdeel uitmaakt van he HyMove-project, ook waterstof getankt kunnen worden.
< zürrück