3e en 4e start-up welkom in Greenhouse

Hoewel de start-ups Watch-E en Deep Water Energy reeds een ruime maand geleden hun unit in incubator Greenhouse betrokken en al volop aan het werk zijn, werden ze op 25 april officieel verwelkomd door het management van de incubator.
 
Zowel Watch-E als Deep Water Energy worden bemenst door een team van 2 ondernemers. De dames van Watch-E, Barbera van der Hoek en Carola Hoogland ontwikkelen een product die de consument in staat stelt online diens slimme meter en eventuele eigen energieopwekking te monitoren en daarop acties te ondernemen. De heren van Deep Water Energy, Jaap Ory en Dolf Pasman ontwikkelen een watermolen die volledig ondergedompeld op de bodem van de rivier zijn werk gaat doen in Nederlandse rivieren en daarbij met een zeer gunstig rendement energie op zal wekken. Twee uitstekende voorbeelden van de doelgroep die Greenhouse van ondersteuning en huisvesting wil voorzien.
 
Met de naderende lancering van de lezingenreeks 'Green Industry' op IPKW op 10 mei aanstaande, zie http://www.ipkw.nl/green-industry-event-een-kickstart-voor-innovatie, zou een 5e zich vestigende start-up het startsein voor een volgende ontwikkelingsslag van Greenhouse kunnen geven. De huidige tijdelijke locatie van Greenhouse zal dan namelijk met nog eens 5 verhuurbare units worden uitgebreid opdat de maximale capaciteit op deze locatie beschikbaar komt. Het Greenhouse management komt nog altijd graag in contact met start-ups die een vestiging in de energieke incubator Greenhouse overwegen. Uiteindelijk zal Greenhouse in 2013 een grondig gerenoveerd en verduurzaamd pand betrekken elders op IPKW. Tegen die tijd zullen zowel Watch-E als Deep Water Energy een stevig stuk verder zijn geraakt in hun ontwikkeling. Over de huidige stand van ontwikkeling vertellen ze u graag meer tijdens Green Industry op 10 mei. Als u geluk heeft kunt u zelfs even bij ze binnenkijken wanneer u tijdens of na de bijeenkomst een ronde maakt door de incubator.

Greenhouse
Voor inhoudelijke details over Greenhouse verwijzen we graag naar de bijlagen.
 
De faciliteit is uitsluitend bedoeld voor start-ups in het werkveld Energie en Milieutechnologie. Bent u, of kent u een dergelijke start-up dan kunt u contact met Greenhouse opnemen voor meer informatie en een afspraak maken om een kijkje te komen nemen. Daarnaast staat Greenhouse open voor het aangaan van relaties met facilitators die zich als partner willen associëren met Greenhouse, en bijvoorbeeld eens per maand een spreekuur willen verzorgen voor de start-ups of op een andere manier hun expertise ter beschikking willen stellen aan de ondernemingen in Greenhouse.
 
De top 5 redenen waarom een EMT start-up zich in Greenhouse wil vestigen?
  1. Energieke omgeving met alleen maar andere start-ups in het EMT-veld.
  2. Zeer professionele kantooruitstraling op een beveiligd industrieel park waar je graag investeerders, klanten en partners ontvangt.
  3. Aangrenzend aan de kantoorunits is in het zelfde pand industriële werkruimte beschikbaar voor bouwen van prototypen, realiseren van testopstellingen en onderhoud/werkplaatsruimte.
  4. Maandelijks een in-house evenementen met wisselende deelnemers, ook van andere IPKW-bewoners, en EMT en aanverwante bedrijven van binnen en buiten Arnhem.
  5. Directe aansluiting op het uitgebreide kiEMT-netwerk via de Incubatormanager.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Raymond Bosch, incubatormanager Greenhouse 06-27085576
< zürrück