Arnhem heeft jeugdambassadeur duurzaamheid

De gemeente Arnhem heeft een jeugdambassadeur duurzaamheid: Raoul Alblas. Raoul zal wethouder Margreet van Gastel in het nieuwe schooljaar adviseren over hoe zij de jeugd en scholen nog beter bij het thema duurzaamheid kan betrekken.
 
Met het programma Energie made in [Arnhem] wil de gemeente zich met inwoners, bedrijven en instellingen ontwikkelen tot een duurzame stad. Het komende jaar legt de gemeente extra nadruk op de communicatie met de inwoner. Ook wil de gemeente middelbare scholieren nog beter betrekken bij en bewust maken van het belang van duurzaam gedrag. Adviezen hierover hoort de gemeente graag van de nieuwe Jeugdambassadeur Raoul Alblas.
 
Raoul is 13 jaar zit op het Montessoricollege aan de Utrechtseweg in Arnhem. Hij is zeer betrokken bij het milieu en vindt het heel erg leuk om de eerste Arnhemse Jeugdambassadeur te zijn. Als lid de leerlingenraad zet hij zich in voor meer duurzaamheid op school. Wat heeft geleid tot het benoemen én uitvoeren van een aantal concrete acties. Raoul heeft al een eerste afspraak staan in zijn agenda. Op 19 september wordt in Arnhem de eerste Kinderklimaattop gehouden. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar gaan die dag in gesprek met de politiek van Arnhem, ondernemers en ambtenaren over een duurzame samenleving.
 
< terug