Alle nieuwe Tesla-modellen worden volledig zelfrijdend

Tesla heeft aangekondigd dat alle Tesla-modellen, die vanaf vandaag geproduceerd worden, nieuwe hardware krijgen voor volledig zelfrijdende mogelijkheden. Daar hoort dus ook de Model 3 bij. Volgens Tesla worden de zelfrijdende auto’s hiermee aanzienlijk veiliger dan auto’s met mensen achter het stuur.

Dit meldt Tesla in een persbericht.

Model S en Model X voertuigen zijn inmiddels al uitgerust met de geüpdatete technologie en kunnen vandaag al besteld worden. Dit betekent echter niet dat de hardware al functioneel is. Voordat Tesla de nieuwe functionaliteiten daadwerkelijk activeert, moet het systeem nog verder gekalibreerd worden.

Zelfrijdende auto’s

Door middel van acht omringende camera’s krijgen de nieuw geproduceerde Tesla’s een zicht van 360 graden. Deze camera’s hebben een zicht van maximaal 250 meter. Twaalf ultrasonore sensoren complementeren dit zicht. De geüpdatete sensoren kunnen zachte en harde objecten detecteren en hebben een twee keer zo groot bereik als hun voorgangers.

Een radar aan de voorkant van de nieuwe Tesla-modellen gaat extra informatie vergaren over de omgeving en is in staat om door zware regenval, mist, stof en zelfs andere auto’s heen te ‘kijken’. Ook de on-board computer, die al deze data verwerkt, heeft een update gekregen en is volgens Tesla veertig keer zo krachtig als zijn voorganger.

Volgens Tesla wordt hiermee een bewustzijn van de omgeving gecreëerd die menselijke bestuurders onmogelijk kunnen evenaren.

Elon Musk

De Twitter-account van Elon Musk werd de afgelopen dagen druk bezocht. De topman van Tesla kondigde eerst ‘een grote aankondiging’ aan, om deze vervolgens uit te stellen.

In de aankomende dagen plaatst Musk een video op Twitter van een Tesla die zich volledig autonoom door een complexe, stedelijke omgeving navigeert.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

< terug