Accsys Technologies is aan het uitbreiden

Accsys Technologies, producent van het zeer duurzame Accoya hout, is fors aan het uitbreiden. Naast de huidige locatie op IPKW komt een groot nieuw gedeelte voor productie, expeditie en kantoren.

Directeur Hans Pauli; “De productie nadert nu een capaciteit van 40.000 kubieke meter Accoya in een jaar. We willen daar in eerste instantie 20.000 m3 aan toevoegen en later nog eens 20.000 m3. Het kantoor en laboratorium, die nu nog in twee afzonderlijke gebouwen zijn ondergebracht, komen in hetzelfde gebouw. Minstens zo belangrijk als het verhogen van de productiecapaciteit is het feit dat alle medewerkers samen onder een dak zitten.” Er werken ongeveer honderd mensen in de Arnhemse fabriek. Daar komen na de uitbreiding nog zo’n tien mensen bij.

Licht in gewicht, makkelijk te verwerken en gifvrij

De sterk toegenomen internationale vraag naar Accoya in de houthandel en timmerindustrie heeft geleid tot de uitbreidingsplannen. Accoya hout heeft eigenschappen die zelfs de beste tropische hardhoutsoorten overtreffen. De grondstof voor Accoya bestaat uit hout van de snelgroeiende grenenhoutsoort Pinus radiata en komt uit duurzaam beheerde, FSC gecertificeerde plantages in Nieuw-Zeeland. In de fabriek van Accsys Technologies wordt door middel van een bedrijfseigen acetylatietechniek het Accoya hout geproduceerd. Door dit modificatieproces is Accoya zeer goed bestand tegen houtrot en wordt het zwellen en krimpen van het hout sterk verminderd. Daarnaast is het licht in gewicht, makkelijk te verwerken en gifvrij. Het totale productieproces heeft het Cradle tot Cradle Gold certificaat gekregen voor de zeer hoge milieuprestaties. Accoya hout wordt gebruikt als duurzame ramen en deuren, terrasdelen, bruggen en gevelbekleding.

Bron: accoya.com/nl/

< terug